Att gosa med djur

 
Vilken värmebölja vi hade igår. Det var 32 grader i skuggan och därför valde vi att inte göra någon längre vandring utan tog linbanan upp till Moosalm som barnen har längtat tillbaka till sedan vi var där förra året.
 
 
 
Där uppe finns nämligen ett litet zoo där de flesta djur går omkring bland besökarna. Det är kaniner, marsvin, får, getter, tuppar, höns, påfåglar och hästar.
 
 
Det går att köpa morötter som gillas av både getter, marsvin och kaniner. Getterna blir som tokiga och gör allt i sin makt för att få fler morötter än sina kompisar. Vissa ställde sig upp på bakbenen och höll på att fälla Pyret när hon matade dem. Lillebror behöll de flesta av sina morötter själv och åt upp dem.
 
 
Marsvinen och kaninerna finns i en liten inhägnad och där finns ett antal stolar där barnen får slå sig ner och sedan hjälper en kvinna till att ge dem ett marsvin eller en kanin som de får ha i knät och som de får mata.
 
 
 
Detta är Pyrets höjdpunkt och hon satt där i tre olika omgångar och gosade med djuren. Lillebror tog mod till sig och hade en kanin i knät.
 
 
 
Innan lunch gick vi upp till reservoaren en bit upp på berget där barnen tittade på de många salamandrar som håller till där.
 
 
 
Efter lunch besökte vi lekplatsen, tittade på klätterparken och gosade med djuren igen. Min favorit var den lilla killingen som bara var någon dag gammal.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0