Ugnsbakad potatis med mozzarella och bacon

 
När vi var uppe hos mamma och pappa under påsken passade vi på att bjuda dem på middag några gånger och vid en av dem bjöd vi bl.a. på ungsbakad potatis med mozzarella och bacon (receptet kommer från ELLE mat & vin).
 
Det är alltid roligt att göra variationer på de vanliga kokta potatisarna och de här var riktigt god.
 
Recept för 4 per (tid ca 50 min)
 
1 kg fast potatis 
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
4 sallasdlökar (finhackade)
60 g bacon (i tärningar)
50 g smör (i tärningar)
250 g mozzarella (i tärningar)
 
Skrubba potatisen, koka i saltat vatten tills de är mjuka. Blanda den pressade vitlöken med olivoljan. Värm ugnen till 180 grader. Lägg ut de torra potatisarna på bakplåtsklädda plåtar. Tryck till dem med baksida av en sked, så att de spricker en aning. Krydda med salt och peppar. Toppa med salladslök, bacon och smör och avsluta med mozzarella. Ringla över vitlöksoljan. Baka i ungefär 10 min till dess osten har smält och potatisen fått färg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0