LetterSchool - att lära sig bokstäver och siffror

 
Nu är det läxor som gäller för Pyret och hon tycker faktiskt att det är helt ok. Det är dock lite knepigt med läsläxan då hon inte kan läsa. Hon har aldrig varit intresserad av bokstäver då hon fokuserar all sin vakna tid med att pyssla och måla om hon bara får chansen.
 
 
I vanliga fall är hon väldigt envis och blir väldigt arg över att inte kunna saker på en gång men när det gäller läsningen är hon jätteduktig och tränar utan att bli irriterad. Det är fortfarande långt kvar men hon kämpar verkligen.
 
 
Idag hittade jag en jättebra app som heter LetterSchool och som är på svenska. Där går det att lära sig stora och små bokstäver samt siffror. Man väljer själv ut vilka bokstäver man vill jobba med och sedan visas den och en röst talar om vad den heter och ger ett exempel på ett ord där bokstaven finns. Sedan visas bokstaven och några punkter markerar hur den ska skrivas. Man får då trycka på punkterna och då kommer någonting fram som visar hur den ska skrivas. Ibland blir det ett järnvägsspår, en bilväg, en sommaräng, en polkagris eller något annat roligt. När bokstaven är klar kommer ett tåg körandes på rälsen eller en bil på bilvägen. Superkul tycker barnen. I nästa steg ska man skriva på bokstaven som syns på skärmen. Sista steget är att skriva på skärmen utan att se bokstaven. Om man får problem kommer små pilar att visa sig för att hjälpa till lite.
 
Båda barnen älskar den här appen och vill gärna lära sig fler och fler bokstäver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0