Nybakat surdegsbröd

 
När jag vaknade i morse höll maken på att baka surdegsbröd. För några år sedan gick han all in på just detta och då hade vi små burkar med surdeg som stod och bubblade båda här och där i köket. Nu har han tydligen fått en surdegsgrund från en jobbarkompis och den fick följa med hit upp till Jämtland.
 
Den här gången blandade han även i torkade aprikoser och solrosfrön i brödet och det blev riktigt gott. Nu står han i köket igen och håller på att förbereda morgondagens bak. Vi ska nämligen ha en hel del gäster över på middag och vi tänkte börja med vitlöksbröd och därför ska han baka baguetter.
 
Idag när vi satt på altanen och åt middag (foliepaket med fisk och annat smask som vi grillat) hade vi även nybakat bröd till. Då det är långa avstånd här uppe är det svårt att få tag på dagsfärskt bröd (vi har 8 mil tur och retur till affären) och då är det extra lyxigt att ha tillgång till eget färskt bröd. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0