En fisketur

 
Efter att ha fått 27 mm regn under gårdagen och natten blev det en helt ok dag utan regn och en fantastisk kväll med ett jättefint solsken.
 
 
Pappa och jag tog en tur till brädgården på förmiddagen då jag och maken verkligen måste sätta fart med taket för vi får nya gäster som kommer på lördag och då vill vi helst hänga med dem och inte sitta på taket och jobba.
 
 
Nu på kvällen blev det så fint ute att vi inte kunde sitta inne efter middagen utan packade ihop våra fiskegrejer för att ta en tur till några kompisars brygga här i byn.
 
 
Morfar gav nämligen barnen drag och andra fiskesaker idag som de stoppat ner i sina nya draglådor och det är klart att de ville prova om de fungerade. Det första jag gjorde var att sätta ett drag långt in i vassen som givetvis fastnade. Barnen började med att meta men Pyret gick senare över till att lära sig kasta med kastspö. Idag hade hon faktiskt tålamod att försöka men tyvärr var vi tvungna att ge upp efter en stund för det var galet mycket knott och myggor. Det är betydligt bättre hemma hos oss där myggor faktiskt är ganska sällsynta.
 
 
I morgon kväll ska vi istället ta roddbåten och ge oss ut för att fiska för på sjön är det garanterat myggfritt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0