Supersmarrig lakritskola med chokladöverdrag

 
Igår gjordes det en mängd olika julgodisar här hos mamma och pappa. Syrran gjorde rocky road och skumtomtefudge. Jag gjorde lakritskola med chokladöverdrag och Lillebror gjorde chokladdoppade jättemarshmallows. Lakritskolan gjorde succe hos alla utom pappa då han inte är jätteförtjust i lakrits.
 
Recept till ca 40 bitar
 
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
0,75 dl turkisk peppar
200 g mörk choklad
Flingsalt
 
Ta fram en vid kastrull och häll i grädde, socker, ljus sirap, kakao och turkisk peppar (lägg i dem som de är utan att mortla dem). Koka till dess att temperaturen är 120 grader eller det går att göra kulprovet.
 
Ta fram en form ungefär 20 x 20 cm och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten och låt stelna några timmar. Smält 200 g mörk choklad (jag gör det alltid i micron). Stjälp upp kolan och skär den i bitar. Doppa sedan bitarna i chokladen och innan den stelnar strö över lite flingsalt.
 
 
 
 
Min mamma gillar inte choklad och då går det lika bra att trycka fast flingsalt direkt på kolan och skippa chokladen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0