Mjölkfria lussebullar

 
Tyvärr är barnen fortfande sjuka här hemma. Lillebror är feberfri idag men Pyret har fortfarande lite feber. För att göra dagen lite roligare bestämde vi oss för att baka mjölkfria lussebullar.
 
Mjölkfria lussebullar (ca 40 st)

5 dl havremjölk
1 paket jäst för söta degar
150 gram mjölkfritt margarin
2 paket saffran
2 dl socker
1 tsk salt
15 -17 dl vetemjöl
Russin
Ägg till pensling
 
Smula ner jästen i en degbunke och smält margarinet i en kastrull. Mortla saffranet med lite av sockret. Häll havremjölken samt saffranet i det smälta smöret och värm till  fingervarmt. Häll vätskan över jästen. Rör runt så att jästen löses upp. Tillsätt socker och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma degen till lussebullar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ytterligare 20 minuter. Dekorera med russin och tryck ner dem så att de inte lossnar under gräddningen. Grädda i 200 grader i ca 8 minuter.
 
För att få dem riktigt blanka och fina brukar jag pensla dem med uppvispat ägg när de kommer ut från ugnen istället för när de åker in i ugnen.
 
 
 
 
 
Lillebror hjälper alltid till med maten eller bakandet här hemma vilket Pyret tycker är supertråkigt. Hon är istället den konstnärliga och idag gjorde hon fina formationer av degen som Lillebror fixat. Det blev både klassiska lussebullar, blommor, katter och Lillebror gjorde en gubbe med stora muskler.
 
 
 
I morgon blir det dagis för Lillebror och svärmor ska passa Pyret. Nu kan de i alla fall smaska på nybakade lussebullar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Paulina Suonvieri

Är du kanske en hälsointresserad tjej, har jag fel? :) Ville bara säga att jag just nu har en superenkel tävling på min blogg där du kan vinna 3 produkter från FINESSGURU! Denna tävling avslutas imorgon så det gäller att passa på om man vill får möjligheten att få en tidig julklapp! :D

Ha det bra!

2015-12-01 @ 22:45:37
URL: http://nouw.com/100kitchenstories

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0