Spindelmannentårta

 
Idag har vi firat Lillebrors 4-års dag. Lite förvirrande för stackarn med tanke på att han fyller år på sommaren men då hade vi kalas med dagiskompisarna och inte förrän nu har vi fått till ett kalas med kompisarna.
 
 
De var lite av ett mision att försöka göra mjölkfria godsaker den här gången och jag lyckades väl sådär. Godistårtan är helt mjölkfri förutom chokladpinnarna som Lillebror fick ta bort. Annat mjölkfritt var chokladbollar från Delicato, kladdkaka från Frödinge och pepparkakor. Meningen var att det skulle bli mjölkfri glass med en mängd olika toppingar men den tog vi inte ens fram då det fanns så mycket annat att äta.
 
 
För oss som tål mjölk blev det en spindelmannentårta fylld med kokosmousse och mjölkchokladfluff. Hemgjord kladdkaka och bountybollar.
 
 
Tyvärr var jag lite missnöjd med spindelmannentårtan. Det röda gjorde jag av marsipan och det kommer jag aldrig att göra om igen. När jag lade mallen på marsipanen och skar ut fastnade mallen och det var ett rent elände. I fortsättningen får det blir sockerpasta som jag annars brukar använda.
 
 
De fina Angry Birds tillbehören har Lillebror fått av morfar och när han gick och lade sig idag var han mycket nöjd över dagen. Både han och Pyret är spända över morgondagen då första luckan i adventskalendern får öppnas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0