Att förbereda

 
 
Idag har det varit full rulle med förberedelser inför Lillebrors 4-års dag i morgon men ändå har dagen känts lugn på något konstigt sätt. På förmiddagen åkte maken iväg med Pyret och en kompis till henne som skulle på kalas. Därefter var det dags för honom att träffa kompisar och spela krocketturnering.
 
 
Jag började med att baka inför morgondagens kalas. Sedan hämtade jag och Lillebror hem tjejerna som gick lös på såpbubblorna. När de skulle gå in tittade jag ner från balkongen och såg två små duniga fågelungar som spatserade omkring på marken. Det visade sig vara två måsungar som inte är flygfärdiga. De måste ha hoppat ur boet och någon av de stackars föräldrarna flög runt och skrek. Tyvärr har de valt ett inte allt för bra ställe att var på då vägen ligger väldigt nära (ingen jätteväg men den trafikeras av en hel del bilar och även bussen). Dessutom är det många som går förbi vilket gör att mamman eller pappan inte riktigt vågar sig fram.
 
På kvällen såg vi att ena ungen var på väg ut i vägen. Vi sprang mot hallen och fick på oss skorna för att sedan kasta oss ner för trapporna. När vi kom ner var ungen mitt ute i vägen och vi gick emot den från sidan så att den bytte håll och klättrade upp för trottoaren igen. Nu får vi hoppas att den håller sig på rätt sida vägen i fortsättningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0