Trix fästingborttagare

 
När jag kom hem från jobbet idag möttes jag av en Lillebror som var gul både i håret och på kläderna. Han var sitt allra charmigaste jag och visade att han både städat sitt rum, hjälpt till att duka fram inför middagen och sedan åt han lydigt upp allt som lades på hans tallrik. Vad är då orsaken till detta kan man undra.
 
Jo, Lillebror och en kompis fick nämligen för sig att i ett obevakat ögonblick måla om en innervägg på dagis idag. Efter sitt lilla tilltag fick de tillsammans med personalen stå och städa i en timme för att försöka få bort färgen. Han skämdes en aning kan jag lätt säga och därför betedde han sig som ett litet helgon hemma resten av kvällen.
 
I morgon får han minsann säga förlåt till personalen och lova att det inte kommer att hända igen.
 
Stackars Pyret har inte heller haft det så lätt på sista tiden. I söndags stukade hon stortån, igår tappade hon sin tand som försvann på skolgården och idag hittade jag en fästing under hennes haka. Hon skrek som en stucken gris när jag berättade att jag måste ta bort den. Tack vare den grymma fästingborttagaren Trix som jag köpt på apoteket gick det som en dans. Den är som en penna där man trycker ut en snara och sätter runt fästingen. Sedan drar man åt snaran genom att släppa trycket på pennan och sedan är det bara till att vrida ett varv och dra bort fästingen.  Nu får vi bara hoppas att den inte har burit på någon smitta.
 
Hoppas att morgondagen blir någon lugnare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0