Kristyr

 
Här hemma är det pepparkakshus in the making. Vi tar det i omgångar varje kväll då timmarna inte riktigt räcker till innan barnen ska gå och sova. Igår kavlade vi ut degen för att sedan grädda husdelarna och idag har barnen fått dekorera halva huset var. I morgon är det dags för the grand finale då huset ska sättas ihop. Jag tycker att det är så mycket bättre att göra egen kristyr istället för att köpa de som finns i affären. Dessutom är de alldeles för hårda och svåra för barnen att jobba med. Här kommer ett bra och enkelt recept på kristyr:
 
4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk ättiksprit (12%) eller citronsaft
 
Rör ihop florsocker, äggvita och ättiksprit och vispa sedan med elvisp i någon minut så att den blir lite hård. Dela kristyren om en del ska vara vit och någon annan del färgad.
 
Jag vet att vi är lite tidigt ute men det är ju snart första advent och då ska det vara färdigpyntat och klart. Vi får bara hoppas på att det mesta av Lillebrors rum är klart till på söndag (ser dock lite mörkt ut). Maken har målat taket i två omgångar men det behövs ett lager till. Jag har nu på kvällen spacklat det sista och ska slipa i morgon. Sedan är det dags att börja måla väggarna och förhoppningsvis kan vi läggga in golvet i helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0