Chokladskålar

 
Under påsken passade jag och barnen på att göra lite pyssel i form av chokladskålar som vi använde till efterrätten. Jag fick inspirationen från tidningen Mer Smak innan vi åkte iväg på semester.
 
När jag smälter choklad brukar jag alltid göra det i micron och det funkar perfekt. Det gäller bara att ha låg effekt (ca 350 watt) och köra max 30 sek åt gången. Efter några omgångar i micron är chokladen smält.
 
 
 
Vi blåste upp ballongerna (inte full storlek) och doppade dem sedan i chokladen. Sätt dem upp och ner i glas och se till att chokladen stelnar något. Vänd dem sedan och sätt ner dem på bakplåtspapper för att stelna. Det är bra om de får stelna upp till en timme. Sätt en tejpbit på ballongen och stick en nål genom tejpen så att luften sakta pyser ut. Plocka sedan bort ballongen. Jag hade inte tålamod att vänta utan stack kniven i ballongerna men sedan var det lite pill att få bort resterna av de trasiga ballongerna.
 
 
Fyll nu skålarna med någonting smaskigt.

Kommentarer
Postat av: Karin

Jätteroligt sätt att servera efterrätten på!
Hade aldrig kommit på att göra så där själv, tack internet för all inspiration och tack till dig som delar med sig :)

2013-04-03 @ 21:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0