Födelsedagsfika

Idag har vi haft ett märkligt väder. På förmiddagen var vi i parken och solen strålade från en näst intill klarblå himmel. Några minuter efter att vi senare klivit in genom ytterdörren formligen öppnade sig himlen och regnet stod som spön i backen. Det var tur att vi hann hem i tid annars hade vi garanterat varit dyngsura.
 
 
På eftermiddagen åkte vi iväg till min syster då min systerson och syrrans man fyllde år. På vägen dit var det ibland sol och ibland ösregn. Som sagt ett kontigt väder. Min syster bjöd som vanligt på en massa smaskigt fika. Det var annanaspaj, marängtårta, vaniljpannacotta med lime och jordgubb samt vaniljpannacotta med passionsfruktsgelé. Någonting som vi båda lärde oss idag är att gelatinpulver är betydligt svårare att jobba med än gelatinblad och resultatet blir då inte alltid vad som är tänkt. 
 
Väl hemma igen var det dags att ta itu med en av mina "måsten". Att rensa en sak om dagen. Visst, jag måste erkänna att jag inte alltid håller mig till planen men jag försöker i alla fall. Idag var det tur att rensa ur kylskåpet. Jag slängde en massa burkar och flaskor som hade gjort sitt för länge sedan. Nu går det faktiskt att se alla saker som finns i kylen vilket inte var fallet förut.
 
Det är inte klokt att tre dagars ledighet har gått så fort. I morgon är det jobb igen och denna vecka är det verkligen full rulle. Det är nämligen mindre än halva styrkan på plats då semestrarna har börjat.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0