Härlig picknick i snön?

Det går alltid att läsa på bloggar och Facebook om hur mysigt familjer har haft det på helgen och vilka fantastiska saker de gör tillsammans. Inte ska väl vi vara värre? Idag var det verkligen upplagt för en härlig picknick då himlen var blå och solen sken på ett gnistrande vitt landskap.
 
 
Jag vet inte hur det fungerar för alla andra men för oss var det ett elände att komma iväg. Vi packade lussebullar, varm choklad, mackor, frukt och hela tiden skrek Lillebror som en stucken gris. Han ville minsann inte vänta med att äta utan ville ha nu på en gång. Sedan var det dags att få på alla lager av kläder och då blev det sura miner från båda barnen.
 
 
Väl på plats i pulkabacken ville Lillebror äta och vi gjorde bara ett åk innan fikat åkte fram. Vi hittade en liten eka uppe på land där vi satte oss och Lillebror formligen slukade både sin macka och lussebullen. Nu började han klaga på att han var kall om händerna och ville gå hem. Jag och Lillebror traskade hemmåt medans maken och Pyret stannade en stund för att göra några åk till. När de kom hem insåg Pyret att hon tappat vanten och började gråta. Det var bara för maken och henne att gå tillbaka och leta och minsann låg den inte mitt i pulkabacken.
 
 
Ja, så gick det med vår underbara picknick. Undra vad andra gör som inte vi gör eller ljuger de bara? Eller så kanske vi inte behöver anstränga oss så mycket. Barnen tycker att små saker är lika roliga som stora. Det räcker att gå utanför porten och kasta några snöbollar. Det är nog vi vuxna som sätter ribban lite för högt och vill att allt ska vara perfekt. Det blir aldrig som man tänkt sig med barn men det är det som är tjusningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0