Pinocciotårta

 
Igår blev det som sagt Pinocciotårta när mina föräldrar och deras kompis kom över för en fika. Den är perfekt när det är många som ska bjudas på något smarrigt och den räckte faktiskt till 11 personer. För att göra tårtan lite extra god hackades lite daim och lades i grädden.
 
Pinocciotårta
 
Sockerkakssmet:
3 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
5 msk mjölk
 
Marängsmet:
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
3-4 dl grädde
Jordgubbar
Hackad daim (en dubbeldaim)
 
Sätt ugnen på 175 grader och börja med sockerkakssmeten. Vispa äggulorna med smöret och mjölken. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver och vispa sedan ner i smeten. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna.
 
Vispa äggvitor, socker och vaniljsocker till en ganska tjock maräng. Bred ut marängen ovanpå sockerkakssmeten i långpannan.
 
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 min eller till dess att marängen fått färg. Låt sedan svalna.
 
Antingen kan du nu dela kaka på mitten och lägga en del som botten med fyllning på och sedan den andra delen ovanpå eller helt enkelt låta kakan vara som den är och bre fyllningen ovanpå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0