Skön lördag

Pyret älskar att bada i badkaret men i övrigt är hon en riktig badkruka. På vårt sommarställe i Finland som för övrigt har en egen sandstrand brukar hon bara gå i med fötterna och sedan tycker hon att det räcker. Då vi i sommar ska till Californien och kommer att ha tillgång till pool vill vi att hon ska vänja sig vid att bada i en sådan. Farmor var snäll och tog med Pyret till badhuset en dag men de kom inte längre än till duscharna innan hon ville åka hem. Planen har sedan varit att åka hela familjen för att bada och att även ta med en kompis till henne som är superduktig på att simma med simring. Vår tro var då att även Pyret skulle hoppa ner i poolen.

Det gick vägen. Både lillebror och kompisen badade i barnpoolen och efter mycket om och men tog sig även Pyret ner. Däremot ville hon varken ha armpuffar eller badring. Det var en grund pool och vattnet gick upp till bröstet och efter ett tag hoppade hon från kanten ner i vattnet. En gång när hon gick i vattnet halkade hon till och hamnade under vattnet ett ögonblick och när hon kom upp såg hon vettskrämd ut och sa att hon drunknade. Hon fortsatte så småningom att bada och nu finns det hopp inför sommaren.

Resten av dagen spenderade vi med hennes kompis och hennes föräldrar. Tyvärr orkade jag inte göra något hembakat till fikat utan det fick bli köpebröd. Som ni kan se valde Pyret munkar med rosa frosting och Dora kakor. Båda tjejerna somnade här hon oss och på kvällen spelade vi vuxna Settlers. En riktigt skön och härlig lördag måste jag säga.

Munkar med rosa frosting

Dora kakor

Foton: Privata

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0